Fris & Stil Wandeling

Mindful wandelen ontspant je brein en je lijf

Loop je met me mee? Samen een mindfulnesswandeling maken, elke 1e maandag van de maand van 10.00-11.30 uur. Zo begin je fris en rustig de week. Heel gezond.

Mindful wandelen in de natuur, in contact met jezelf, bewust van wat je denkt, voelt en ervaart is goed voor je. Wandelen in de natuur geeft je direct een gevoel van rust en kalmte, maar vermindert het ook je malende gedachtenstroom. Het stopt negatieve en obsessieve gedachten. Zo kun je meer genieten van mooie momenten.

Soms stoppen we even met wandelen en staan we stil. Op een mooie plek, geschikt om eens goed rond te kijken, geschikt voor mindfulnessbeoefening. We doen dan een stille, langzame loopmeditatie, staande meditatie, zitten in aandacht of mindful bewegen. Bij een loopmediatie concentreer je je op het lopen zelf. Je bent met je volledige aandacht aanwezig in elke stap en je gaat voelen hoe het is om bewust te lopen. In je voeten, je benen en je houding. Van moment tot moment, elke stap opnieuw. Lopen zonder doel.

Voor wie
De wandelingen zijn geschikt voor iedereen die gedurende 1,5 uur kan lopen in normaal tempo. Nu en dan wordt er gestopt voor gerichte aandachtsoefeningen. Ervaring met mindfulness of meditatie ervaring is niet nodig.

Locatie
Landgoed Elswout
Elswoutlaan 12a
2051 AE Overveen
Onderdeel Nationaal Park Zuid-Kennemerland.
Gratis parkeerplaats en een fietsenstalling.

Data & tijd
Elke 1e maandag van de maand van 10.00-11.30 uur. We verzamelen bij de hoofdingang van Landgoed Elswout. Je hoeft niets mee te nemen.

29 mei 4 september 4 december
3 juli 2 oktober 8 januari
7 augustus 6 november 5 februari

Stilte
De wandeling is zoveel als mogelijk in stilte, met nu en dan instructies voor de mindfulnessbeoefening.

Kosten
Een bijdrage van € 10,00 per wandeling.

Quickscan voor & na
• Ik voel me rustig en ontspannen (niet, een beetje, neutraal, behoorlijk, helemaal)
• Ik ben alert en geconcentreerd (niet, een beetje, neutraal, behoorlijk, helemaal)
• Ik voel me vitaal en vol energie (niet, een beetje, neutraal, behoorlijk, helemaal)
• Ik heb last van veel gedachten (niet, een beetje, neutraal, behoorlijk, helemaal)

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het contactformulier. Wil je eerst wat meer informatie, dan mag je me altijd mobiel bellen op 06-30773972.

Begeleiding
Maryvonne Verkerke is gecertificeerd mindfulnesstrainer voor volwassenen (MBSR), kinderen en jongeren (Methode Eline Snel), Mindful Parenting Trainer (Methode Eline Snel) en compassietrainer (MBCL).

Over wandelen
Mindfulnesswandeling tegen somberheid
Artsen verklaren hoe onze hersens tijdens een boswandeling veranderen